Mammadib.blogg.se

Här kommer ni få läsa om mitt liv som småbarnsmamma och diabetiker! Ni kommer få följa med mig under min vardag och hur jag tacklar alla hinder som uppstår när man är mamma och diabetiker. Som tur är består mitt liv av så mycket mer än en sjukdom, så välkomna att följa mig och mitt liv!

Hej jag heter Johanna och jag är defekt!

Allmänt Permalink2
Jag är inte religiös skulle jag inte vilja påstå. Jag tror inte på någon speciell Gud men jag tror ändå att det kan och borde finnas något övermänskligt! Jag hör verkligen inte till de som tycker att kyrkan bara "tjänar massa pengar" via kyrkoskatten och liknande. Nej, jag betalar min kyrkoskatt för de som är i behov av kyrkan. De barn där kyrkan är en fristad från dess vanliga liv med en alkoholiserad förälder eller ett hem med massa bråk. För kvinnan i depression där Gud är den enda som gör henne lycklig, för familjen som kommer från krig och kommer hit helt tomhänta eller för den ensamma mannen vars fru gick bort för längesedan och sen dess är kyrkan platsen han kan prata med någon. För alla de betalar jag min kyrkoskatt! Min sambo däremot är av en helt annan uppfattning. Han tror att alla pengar går åt till att göra kyrkan vacker med guld och kristall! Och ja, en del går åt till det. Men tänk efter, någon gång i livet går alla in i en kyrka. Visst vill man se all den där utsmyckningen när man kommer in där. Man vill åt lugnet. Man vill ha kyrkan precis som den är, och det kostar. 

Jag gillar att diskutera om allt och inget. Därför bjöd vi in en kvinna och en man från jehovas vittne som gick och knackade dörr. Vi bokade in en kväll och drack kaffe och löste deras bibel :P fick försöka hålla mig i skinnet men mycket de sa gjorde mig så otroligt förbannad. Bl.a när de nämner mördare, inbrottstjuvar och HOMOSEXUELLA i samma mening. Jo enligt de är dessa människor på samma nivå! För övrigt är jag en defekt i samhället! Jo, vet ni varför? För att jag har diabetes! Jupp, då är man en defekt i deras samhälle. De visade en bild där ett barn satt i rullstol och en mamma hade cancer. Det var deras bild av ett defekt samhälle. För ett samhälle ska inte bestå av handikapp och sjukdom! Och nej, visst önskar man alla god hälsa. Men man önskar inte bort de som inte har det! Ne fy, intressant att höra deras framtidsbild men jag förstår inte riktigt vilket samhälle de lever i? Hur kan man tänka så? Ne än så länge har jag inte hittat någon religion som passar mig, det kanske finns men som sagt inte funnit den än...
Till top