Mammadib.blogg.se

Här kommer ni få läsa om mitt liv som småbarnsmamma och diabetiker! Ni kommer få följa med mig under min vardag och hur jag tacklar alla hinder som uppstår när man är mamma och diabetiker. Som tur är består mitt liv av så mycket mer än en sjukdom, så välkomna att följa mig och mitt liv!

Uppdatering från storstaden

Allmänt Permalink2
Tydligen saknar ni mig här och jag har fått till mig från flera håll att jag måste börja uppdatera 😅 kul ändå! 

Mycket har ju absolut hänt sedan sist. Tänker att jag tar det i frågeform för att i stora drag sammanfatta det! 

Har ni flyttat? 
Ja, vi bor nu i ett radhus i järfälla kommun, Stockholm sedan den 3:e december. 

Vad gör du på dagarna?
Jag har fått jobb på Elgiganten barkarby där jag står i kassan. Min första vecka nu och allt är fortfarande väldigt nytt men otroligt roligt! Hemma har vi fortfarande flyttkartonger som inte är uppe, en del möbler som behöver inhandlas och ett badrum som renoveras. Så jag har inte direkt varit ensam här utan med besök av hantverkare i stort sett varje dag.  

Har barnen kommit in på förskola? 
Ja, inskolningen börjar den 3:e februari! Vi blev erbjuden en annan förskola till en början men efter att ha pratat med en annan mamma så sa hon "ring och var jobbig". Det ledde till att vi fick plats på vårt förstahandsval 🤗 nyöppnad förskola med rätt tankesätt, fin utegård och ligger mitt i ett villaområde i en liten skogsdunga, fem minuters gång hemifrån ;) 

Trivs ni i storstaden? 
Än så länge, absolut! Flytten har gått bättre än vad vi tänkte oss. Jag och Danne körde med en lastbil själva till Stockholm, lastade ur alla våra tillhörigheter och åkte hem igen samma dag 😅 barnen var hos farmor! Alla i familjen har anpassat sig jättebra och för barnen är Stockholm lite som en dröm. Här bor kungen, här bor många av deras idoler, här finns tunnelbana, hör finns massa lekland, badhus, spelland etc. 

Hur mår ni? 
Överlag bra. Just nu har vi en släng av feber och förkylning(det är ju januari). Jag hade för någon vecka sedan problem med magen. Så pass att vi fick åka in till sjukhuset. Ringde 1177 som skickade oss vidare till närmsta sjukhus som inte alls var där vi skulle vara. Men väl i receptionen när jag förklarar mina besvär blir smärtan, illamåendet och yrseln för mycket och jag svimmar mitt framför receptionisten. Får remiss till kirurgen på Danderyds sjukhus där vi spenderar hela natten. Alla prover såg bra ut och något ultraljud för att kolla magen hade de inte tid med så vi blev hemskickade med orden "på akuten ger vi aldrig några diagnoser utan ser bara till så patienterna inte har för ont när de åker härifrån". Sov i två dagar, fick ont och illamående av tom vatten. Men nu är det mycket bättre! Magen är fortfarande lite känslig men böttre. 

Kör du i storstaden? 
Alltså, hm, njae, hehe... jag har ju kört i närområdet. Men redan här är det ju rödljus, massa bilar, flera filer och man ska vara snabb. Man ska köra ut i rondellen mellan "nu kommer jag definitivt bli påkörd" och "det finns 3 % chans att jag kan klara det" och skulle man vänta längre än så har man tre bilar bakom sig som trycker sönder tutan, tro mig jag har testat allt för många gånger 😅 

Hur är grannarna? 
 De flesta verkar supermysiga. Sedan är det en lång gata och att säga att alla är toppen vore väl lögn. Sedan har jag väl hälsat på ca hälften av alla som bor här 😅 Men mina närmsta grannar kan jag faktiskt säga är toppen! Vi har tom startat en mammagrupp på fb där vi planerar kaffeträffar och lekparksbesök 🤗 

Vad har ni hunnit göra i Stockholm för roligt än då? 
Vi har hunnit besöka pizza hut några gånger 😏😅 ne men annars så har vi varit på öppna förskolan, gått luciatåg i järfälla kyrka, varit på mall of scandinavia med Sofie, haft dannes bror över natt, åkt Viking line med barnen, kollat lekparker i närområdet och Danne har hunnit vara ute på galej. 

Som sagt väldigt mycket i stora drag vad som hänt. Men ställ gärna frågor så ska jag se till att svara på de :)  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Till top