Mammadib.blogg.se

Här kommer ni få läsa om mitt liv som småbarnsmamma och diabetiker! Ni kommer få följa med mig under min vardag och hur jag tacklar alla hinder som uppstår när man är mamma och diabetiker. Som tur är består mitt liv av så mycket mer än en sjukdom, så välkomna att följa mig och mitt liv!

Det finns en liten risk att det är cancer...

Allmänt Permalink0
.. Sa läkaren på kirurgen på Skövde sjukhus i fredags. Hon som var specialist på både bröst och på cancer. På grund av min låga ålder och att inga kända släktingar haft bröst- eller äggstockscancer blev jag inte prio ett! Dock visade sig att jag hade fel angående om äggstockscancer fanns i släkten eller ej. 

Jag har under ca tre månaders tid haft en bröstvårta som det runnit både var och blod från. De första veckorna försökts jag behandla det hemma med medela bröstvårtskräm, kokosolja och olivolja. Men efter fem veckor utan förbättring sökte jag mig till vårdcentralen. Läkaren letade efter knölar och tog alla tänkbara prover. Efter tre dagar fick vi svar på alla prover han tagit, allt såg bra ut! Ingen infektion, ingen svamp och blodstatus var bra. Trots att proverna såg bra ut skrev han ut en salva till mig som inte hjälpte. Därefter har jag gått igenom kortisonbehandling, två penicillinkurer och svampbehandling men inget av detta har hjälp. Så jag sökte mig till de som är mer specialiserade på just bröst. Jag ringde i onsdags och sköterskan svarar "jag har en tid på fredag" och jag svarar "fredag blir svårt, jobbar hela dagen då". 
"-då får ditt jobb fixa det! Du måste ha den här tiden. Vi har uteslutit allt nu! Vi måste kolla upp det" 

Så blev det! Jag blev återigen undersökt och den här läkaren försökte inte linda in något. "Det finns en liten risk att det är cancer". Återigen skrevs antibiotika ut, dubbel dos denna gång. Två olika sorters antibiotika som jag nu ska ta samtidigt kommande vecka. Detta för att verkligen utesluta eventuell infektion! Mammografi och ultraljud är inbokat och de skulle även spruta in kontrastvätska i mina mjölkgångar för att se så där inte finns någon förträngning. Men eftersom det är ovanligt att så unga får bröstcancer så var jag inte prio ett! Inom en månad kommer jag få kallelsen till ultraljudet och mammografin. Jag mår bra för övrigt! Men extremt jobbigt med en bröstvårta som fastnar i allt jag täcker den med. Tre tomma paket plåster hittade jag i medicinskåpet idag. Det som fanns var Musse-plåster. Så idag pryder både Kalle anka och Musse pigg min tutte 💁🏼
Till top