Mammadib.blogg.se

Här kommer ni få läsa om mitt liv som småbarnsmamma och diabetiker! Ni kommer få följa med mig under min vardag och hur jag tacklar alla hinder som uppstår när man är mamma och diabetiker. Som tur är består mitt liv av så mycket mer än en sjukdom, så välkomna att följa mig och mitt liv!

Fest och förlossning!

Allmänt Permalink0

Ja... två ord som inte hör ihop! Fy vad gammal man känner sig när man fortfarande är trött på måndagen efter lördagens fest 😂 "ja man är inte 20 längre". Men vad kul det var! Några som jag inte träffat på sex år, andra två år men så roligt att träffa de :) hade köpt med mig glutenfri öl som jag tänkte börja på i bilen(Danne körde). Öppnar ölen och det typ pirrar i hela kroppen "mm öl, det var så längesen åh vad gott det ska bli". Tar första klunken och försöker hitta något jag kan spotta ut det i 😂 sväljer det och håller nästan på att kräkas! Vill skrika ut "fy fan vad äckligt, var det så här öl smakade?:S". Men för att i Dannes ögon inte verka mesig svalde jag det, ulkade tyst och fick fram "mmm... fast, just den här var inte jättegod" och tog en klunk till 😂 men där tog det stopp! Det gick inte mer den var så äcklig. Så jag sa som det var, Danne kallade mig för mes och där satt jag med ölburken i handen enda till Jönköping 😂 väl framme gav jag den till Danne "som självklart skulle dricka upp min öl eftersom jag var en sådan mes". Men efter första klunken gav han upp med! "Den äckligaste öl han smakat". Asså dem var verkligen inte god. Skarp, ljus men smakade mörk öl med en ton av lime... ne den var verkligen inte god :S

Väl på festen kunde jag öppna mitt kära drostdy hof och kvällen var räddad. Vi satt och tjöta, drack, shottade glasslikör(mums) och hade det jättemysigt :) folk rullade in med jämna mellanrum och snart kändes dem där relativt stora tvåan rätt liten. Vid tolv fick vi för oss att åka in till krogen. Jag kan ha varit den som kom med förslaget och pushade lite extra. Efter vad som började som en skämt kom vi fram till att vi skulle till strippklubb 😂 vinet hade nog en hel del med det att göra men de som stod och pushade mest på att åka till strippklubb var jag och Åsa. Grabbarna stod och skakade på huvudet och sa bara "det här är sjukt, tjejerna tjatat på oss killar att vi ska till strippklubb" 😂 men någon strippklubb blev det inte, ne inte ens en vanlig krog! I hissen ner så stannar den. För det första HATAR jag hissar och för det andra så är jag lite klaustrofobiskt. Så där stod vi fast i den lilla hissen fem grabbar, jag, Åsa och Malin som är gravid i v.31. Helt plötsligt sätter sig Malin på huk och ger ifrån sig ett stön. Japp, instängd i en liten hiss som sagt fem grabbar, tre tjejer och en bebis i magen och där och då får hon värkar! 😳 grabbarna ringer efter räddningstjänst och jag försöker andas med Malin. Snart dyker räddningstjänsten upp och bänder upp hissdörren och hjälper oss klättra ut. Malin har ont och räddningstjänsten bestämmer sig för att ringa ambulans. Jag tar tiden och ber Åsa massera hennes rygg och Christoffer prata med henne, få henne att tänka på annat! Fyra minuter mellan värkarna. Shit kommer det komma en bebis? 😳 Malin säger "det får inte komma en bebis nu, det är för tidigt, jag har inga grejer". Jag svarar med att "det kommer inte komma en bebis nu, du är bara stressad. Vi åker in och kollar så allt ser bra ut för Säkerts skull. Men det kommer inte komma någon bebis". Ambulansen dyker snart upp och Malin läggs på båren. Jag frågar om hon vill att jag följer med och hon nickar med rädsla i blicken. Sätter mig i framsätet och försöker lyssna vad de säger där bak. Hela ambulansresan sitter jag och fyllehickar och skäms ihjäl 😂 väl framme på förlossningen sätter de ctg och jag försöker lugna Malin. Vi är ju på rätt ställe nu! Ctg-kurvan får gå och Malin lugnar snart ner sig. Dock var ju både Malin och lilla bebisen lite stressade. Men vem skulle inte vara det efter att suttit fast i en hiss?

Hon får träffa både barnmorska och läkare. Ingen vattenavgång och hon var heller inte öppen! Skönt, så tre timmar senare får vi åka hem. Danne beställer en taxi till oss på sjukhuset och sedan åker vi och lämnar av Malin och hämtar upp Danne och så åker vi vidare till dannes mamma där vi skulle sova inatt!

Det blev en rätt udda avslutning på kvällen men vad gör det? Allt gick ju bra :) även om jag fortfarande skäms över hur full jag var på förlossningen 🙈 jag försökte prata så lite som möjligt och agera nyktert även om jag vet att sådant brukar lysa igenom ändå 😂 konstigt ändå att jag hade träffat henne tre timmar innan vi åkte in, ja för första gången alltså! Och helt plötsligt sitter jag på förlossningen med henne och får svara på frågor om hur Malin mått i veckan, hur långt mellan värkarna? Satt ni fast länge i hissen? Vattenavgång? :P så ja allt gick bra och nu vill jag bli barnmorska ännu mer 🙈 konstigt nog fick jag ett lugn när hon började få värkar i hissen. Från det att själv haft panik över att sitta fast i min värsta mardröm så kunde jag då fokusera på annat och ett lugn infann sig i kroppen! Men som sagt, alla mår bra och vi hopppas att lillen i magen håller sig kvar iaf sju veckor till ;)

Till top