Mammadib.blogg.se

Här kommer ni få läsa om mitt liv som småbarnsmamma och diabetiker! Ni kommer få följa med mig under min vardag och hur jag tacklar alla hinder som uppstår när man är mamma och diabetiker. Som tur är består mitt liv av så mycket mer än en sjukdom, så välkomna att följa mig och mitt liv!

Valborg!

Allmänt Permalink0
Valborg, kungens födelsedag, Daniels lillebrors födelsedag... Vilken dag ;) 

Jo visst kungen fyller 70 år! Det är väl stort, ja det är stort för vem som helst som fyller 70 år. Känns inte mer speciellt för mig att kungen fyller 70 än om Agda, kund på jobbet fyller 70 år. Ärligt talat är nog Agdas födelsedag "större" för mig :P Men jag ska ärligt säga att jag sitter här i soffan och tittar på tv 4 när det skjuter salut för kungen. Jag gillar att vi har ett kungahus. Och nej, jag är inte rojalist! Jag tycker absolut inte att kungahuset ska ha möjlighet att styra i Sverige på något sätt. Varför? För att i kungafamiljen föds man till sin plats. Man föds till att bli kung eller drottning. I Sverige ska vi ha demokrati och att gå efter successionsordningen är allt annat än en demokrati om Kungahuset nu skulle ha en styrande makt. 
Varför gillar jag kungahuset då och vill ha kvar det? 
För traditionen så klart! För hela folket, för Gunnel som köper svensk damtidning så fort den kommer ut för att läsa om drottning silvias senaste klänning, för lilla Stina som sitter framför tvn och beundrar prinsessan Viktoria och drömmer om livet som prinsessa, för den matintresserade Albin som köper Aftonbladet BARA för att läsa om vad som serverades till efterrätt på kungens födelsedag! Ja för alla de, för alla som är intresserade om det där lyxlivet. För alla de som njuter av detta traditionsenliga levene. 


Jag själv lever i en värld med diskberg, leksaker högt och lågt och en konstant kräkfläck på axeln. Jag tycker att det kan vara skönt att läsa och titta på allt det där glamourösa. Få komma bort lite till en helt annan värld. På samma sätt som jag rymmer från verkligheten genom att bara kolla på skor, väskor och kläder från designer där prislappen är mer än min mammapeng på ett helt år. Jag förespråkar att vi har kvar kungahuset för människors psykiska mående :P ja, för det finns faktist folk som mår bra av att se det! Sen finns det många som blir förbannade på detta med och ja, så kommer det alltid vara! 
 
Men Valborg, vinterhalvåret är nu slut! Nu ska det gå mot ljusare tider, nu ska solen inte bara besöka oss utan faktist bosätta sig på himlen framför molnen, nu ska alla färger komma fram! Ja ska är ordet, eller kanske borde :P vi ska ev. åka till Valborgsfirandet vid slottet här i Tidaholm ikväll. Det är valborgsbrasa, grillad korv, konstutställning, fika i slottet, musik och en talare som välkomnar våren. Ganska mysigt men det är alltid så satans kallt :P vi får se hur vi gör. Det är firande även i ekedalen så kanske åker till den brasan istället :) vi började iaf dagen med en riktigt valborgsfrukost! 

Ha en fin Valborg allihop! 🌿💐☀️

Till top