Mammadib.blogg.se

Här kommer ni få läsa om mitt liv som småbarnsmamma och diabetiker! Ni kommer få följa med mig under min vardag och hur jag tacklar alla hinder som uppstår när man är mamma och diabetiker. Som tur är består mitt liv av så mycket mer än en sjukdom, så välkomna att följa mig och mitt liv!

Om fyra månader, ett helt år! 😳

Allmänt Permalink0

Om bara fyra månader är min lilla bebis ett år! 😳 alltså bara så ni förstår, min minsting, lillebror, mitt yngsta barn är ett helt år. Det är ju så sjukt, helt galet. Han är ju alltså åtta månader nu. Häromdagen så gick jag förbi spegeln med Alfred i min famn och var tvungen att stanna upp. Bilden jag möttes av var inte den bild jag kommer ihåg av mig själv och Alfred. Herregud han är ju verkligen ingen bebis längre.

Han säger "mammamama" har börjat smått med "baba" och de vanliga tvåstavelserna små barn brukar göra. Ni vet de där ljuden man är så stolt över att de gör fast egentligen låter det inte mer än vad en full man med munnen full av gröt som försöker sjunga gör. Fast ändå är de där "gagagogoggräääpschhagoooo" ljuden så vackra! För övrigt är han en extremt glad skit nu som älskar folk :D han skrattar och älskar att få folk att skratta åt honom. Han gungar fram och tillbaka med ett leende tills personen framför honom skrattar högt. Då skiner han upp som en sol och man ser hur nöjd han blir :D han äter vanlig mat och det gör han duktigt. Vi var på BVC idag och läkaren skrattade åt honom över att han nu mer var så rund 😂 rund och go och helt perfekt! Han trycker sig bakåt när han ligger på mage och snurrar runt och ibland när jag lämnar honom ensam i några sekunder han har lyckats ta sig framåt med, hur gör barnen det där? 😳 han undersöker allt noga och kan se små detaljer på leksakerna nu och med fingertopparna pilla på de. Dock var det en sak som inte var så bra på BVC idag, eller en sak läkaren och sköterskan oroade sig lite för. Och det är att han inte kan sitta själv än. Han är jättestark för övrigt men att just sitta funkar inte riktigt än. Så läkaren skickade en remiss till Skövde sjukhus för att en specialst ska kolla lite närmare på honom så inget är tokigt med hans höfter. Bättre att kolla en gång för mycket. Vi hade två läkare idag varpå den ena sa att "han är ju bara 6,5 månad egentligen och jag tror inte det rör sig om annat än att han är lite sen i just den delen" varpå den andra sa "han borde sitta själv nu så det är bäst att kolla upp det, anser Skövde att det inte tycks vara något konstigt så kan vi släppa det".

Så jag hoppas vi får en tid nästa vecka så vi kan släppa det :)

Asså älskade unge! Just nu har det varit rätt gott om motgångar och ärligt så orkar jag inte mer skit nu. Så håll tummarna med mig att det inte är något med Alfreds höfter! Vi löser ju det om det skulle vara så men... Ne, han förtjänar inte det!

Jag ska väl gå in lite mer på vad det är som hänt det senaste en annan dag när orken finns. Men det är en härlig blandning av ketoacidos, indraget körkort, resistent tarmbakterie... Ja vi tar det en annan dag ;)

Till top